کتاب امنیت سایبری: خطرات و پاسخها در رابطه دولت و کسبوکارها به موضع فعلی در برابر تهدیدات امنیت سایبری که اختلالاتی را ایجاد کرده و هزینههای زیادی را به دولت و کسبوکارها تحمیل کرده است، میپردازد.
"پایگاه رسانه ای گرداب جهت اطلاع و افزایش دانش و سواد فضای مجازی مخاطبان خود و به ویژه دانشجویان، پژوهشگران و تصمیم گیران، کتابهایی را در این عرصه معرفی میکند. بدیهی است انتشار این مطالب، لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست."
به گزارش گرداب، در عین حال، به رویکردهای آینده نگرانه صنایع نوظهور مانند خودرو و لوازم خانگی اشاره میکند که روزبهروز قابلیتها و عملکردشان به اینترنت وابستهتر میشود.
تحولات انقلابی، پیامدهای امنیتیای که تولیدکنندگان پیشبینی نکرده بودند را به همراه خواهد داشت و نویسندگان این کتاب به جزئیات این موضوع با آوردن مثالهایی از حوادثی که در کشورهای مختلف و همچنین آمریکا رخ داده میپردازند تا نشان دهند که چطور دولتها و کسب و کارها میتوانند با این تهدیدات مقابله کنند.
بخش اول کتاب به تهدیدات موجود و پیامدهای آنها میپردازد. بخش دوم، چالشهای سایبری جدید را در طیف وسیعتری از جمله اینترنت اشیا بررسی میکند. بخش پایانی نیز به سیاستها و اقداماتی که آمریکا، انگلیس و کشورهای دیگر برای کاهش تهدیدات امنیت سایبری در پیش گرفتهاند اشاره دارد.
یکی از موضوعات کلیای که این کتاب به آن میپردازد کاربرد فناوریهای هوشمندانه، پیچیده و کارآمدی است که سوءاستفاده از آنها نتایج بسیار نامطلوبی خواهد داشت و فیسبوک مثال بارزی در این زمینه است. مدیر فیسبوک، مارک زاکربرگ، با مشکلاتی از جمله عملکرد ناموفق شرکت آن در حفاظت از دادههای شخصی دهها میلیون کاربر روبرو شده بود. در حالی که این دادهها را یک شرکت انگلیسی به نام کمبریج آنالیتیکا برای انجام تحقیقات سیاسی استفاده کرده بود.
از زاکربرگ به دلیل فعالیت فیسبوک در جهت سانسور افکار سیاسی و مذهبی انتقاد زیادی شد. در نهایت، زاکربرگ قبول کرد که فیسبوک اشتباهاتی جدی مرتکب شده است و خود را مسئول این اشتباهات دانست و اعلام کرد که برای رفع این مسائل تلاش خواهد کرد. هر قضاوتی که یک شخص از عملکرد فیسبوک داشته باشد، آن تنها بخش کوچکی از یک مشکل بسیار بزرگتر و گستردهتر است. آن چه در حال حاضر مشخص است این است که کشورها، گروهها و سازمانهای خصوصی مختلف و گروهی از هکرها هستند که با سوءاستفاده از اینترنت برای اهداف گمراهکننده و اغلب مخرب، سود زیادی به دست میآورند.
اینترنت چیزی بیشتر از یک کشمکش جهانی بین قدرتها برای استفاده از آن برای اهداف مثبت یا مخرب است. سرعت تحولات در حوزه دیجیتال فوقالعاده بالاست. ما در دنیایی زندگی میکنیم که دادههای بزرگ و هوش مصنوعی در همه جا هستند. این تحولات، شیوه زندگی، کار و فعالیتهای ما را شکل میدهد و روند تکاملی آن به ما نشان خواهد داد که آیا توازن قدرت (اینترنت) را افرادی که خواهان یک اینترنت مثبت و سازنده هستند حفظ خواهند کرد یا کسانی که سعی در سوءاستفاده از آسیبپذیریها و محدودیتها دارند؟!
به طور کلی این کتاب ۲۶۰ صفحهای به زبانی ساده و غیرفنی نوشته شده است و برای سیاستگذاران، مدیران تجاری، متخصصان امنیت سایبری و عموم خوانندگانِ علاقهمند مفید خواهد بود.
عنوان کتاب: امنیت سایبری: خطرات و پاسخها در رابطه دولت و کسبوکارها
عنوان اصلی: Cyber Security: Threats and Responses for Government and Business
نویسندگان: نایجل جونز (Nigel Jones) و جک کاراولی (Jack Caravelli)
سال انتشار: ۲۰۱۹
ناشر: Praeger